November 20 2016

Bangun tido dlm keadaan EYEBAG bengkak berkilo2 mmg x best!!! hilang mood satu hari... nak jumpe org pun segan...

berjuta2 org di dunia berusaha nk hilangkan eyebag
Termasuk anda jugak...

penyebab eyebag bagi setiap org mungkin SAMA & mungkin BERBEZA
Jom kita tgk apa penyebab2 EYEBAG anda bengkak

 


#1 Kurang tido - haaa... kalau kurang tido... kurang rehat... mmg la eyebag akan bengkak... sebab tu mcm SIGNAL yg tunjukkan badan kita letih atau tak cukup rehat... yg x bestnyeee, bila dah segar balik, eyebag masih ketara! kan? nak bengkak sng, nk surut susah... nk selfie pun malu

#2 Torlobih tido - igt kurang tido je eyebag kombang??? tido lebih pun eyebag boleh kembang tau, ce tgk kenalan2 yg kuat tido, mesti eyebag dia kembang... kannn???

#3 Terlalu bnyk garam dlm badan - bnyk garam dlm badan pun bleh sebabkan AIR terkumpul lebih dlm badan. Dan air terlebih tu juga bleh menyebabkan eyebag bengkak. Kekadang tu, menurut sesetengah pakar, minum terlebih bnyk sblm tido pun, bleh sebabkan eyebag bengkak

#4 Resdung & Alahan - yg ni mmg la popular di kalangan kita... ramai drp kita mmg ade mslh resdung & alahan kan. Ni pun bleh sebabkan EYEBAG anda bengkak... ce tanye kawan2 yg ada resdung, masa selsema serang, eyebag bengkak tak?

#5 Faktor peningkatan usia - slps umur 40 tahun, kulit muka keliling mata semakin lemah dan sifat elastik menurun... lemak2 yg menyokong mata makin lama makin jatuh ke bawah... menyebabkan makin hari, eyebag makin ketara

#6 Faktor hormon - faktor ni terjadi kat wanita masa kitaran period, menopause atau semasa mengandung. Bila berlaku perubahan hormon, akan menyebabkan ketidakseimbangan kandungan air dalam badan. Sama spt yg kes #3, bila air lebih dlm bdn, bleh sebabkan eyebag bengkak

#7 Keturunan - haaa, kekadang tu, kita tgk, satu family ade eyebag kan?... ni sbb faktor keturunan... kalau faktor keturunan ni, biasanye, dari kecik dah ketara eyebag kat mata

#8 Demam atau tak sihat - demam dan tak sihat pun bleh buat eyebag bengkak... kan kan? nanti demam, ce tgk kat cermin, mesti eyebag bengkak...

#9 Putus Cinta atau pasangan curang - kihkihkih... ni bleh buat menangis 3 hari 3 malam non stop kan? nangis bnyk pun bleh wat eyebag bengkak... tak caya? cube la suh pasangan anda curang... tp jgn la tumbuk mata pasangan plak ye, kang dia plak dpt "eyebag" warna biru kat mata... hihi

Share la post ni kalau suke :D hihi